Prinsjesdagontbijt

Een van onze jaarlijkse activiteiten is het Prinsjesdagontbijt op/rond de 3e dinsdag van september. Iedereen die maatschappelijk betrokken is in de Zeister samenleving is van harte welkom! Zo ontmoetten we de afgelopen jaren verscheidene mensen: van vrijwilligers bij azc Zeist tot werknemers bij een bank, ambtenaren, ondernemers en werkzoekenden, alle mensen met hart voor de samenleving. Onze visie is om de leiders uit de Zeister samenleving met elkaar te verbinden en op die manier meer slagkracht te creëren om maatschappelijke problemen aan te pakken.

Op 22 september 2016 was er weer een succesvol Prinsjesdagontbijt met als thema ‘Werk: Broodnodig?!?! Aan dit ontbijt werkten mee: Sander Jansen (wethouder Zeist), Carla Dik-Faber (ChristenUnie 2e Kamer), Esmé Wiegman (NPV), Jarin van der Zande (PerspectieF). De aanwezigen werden uitgedaagd om creatief met elkaar gesprek te gaan hoe we meer een inclusieve samenleving kunnen zijn waar iedereen mee telt. Regeltjes en het systeem mogen ontwikkeling van mensen en ideeën niet in de weg staan. Lees meer over het Prinsjesdagontbijt 2016

In 2015 werd het ontbijt gehouden op de Wittenberg te Zeist. Ook dit jaar waren er weer fantastische gastsprekers. Matthijs Bierman, directeur van de Triodos Bank, en Koos Janssen, burgemeester van Zeist, kwamen spreker over het thema “Wat motiveert jou om aan de slag te gaan in de samenleving?”.

In 2014 hebben we samen met een groep enthousiaste Zeistenaren ontbeten in Hotel Theater FIGI met als gastspreker Arjan Lock, directeur van de EO.