← terug naar nieuws overzicht

Oliebollen voor vluchtelingen van “Welkom in Zeist”

04-01-2016

1451762255

Het platform welkom in Zeist is oudejaarsdag overweldigd met een enorme lading oliebollen voor de vluchtelingen in de Noodopvang. Het platform “Welkom in Zeist” is mede-opgericht door GIDSnetwerk Zeist en is geïnitieerd om hulp aan de vluchtelingen in de Noodopvang en het AZC in goede banen te leiden. Er is massaal gehoor gegeven aan de oproep van het platform om oliebollen te brengen naar het AZC.

Door de muzikale omlijsting van de djembe-band “kobdji” hadden zowel de vluchtelingen een gezellige oudejaarsmiddag. De vluchtelingen uit de noodopvang, di het te koud of te spannend vonden om te komen, ontvingen een zak oliebollen op hun kamer in het officiershotel. Deze werden verzorgd door onder andere de Bio Bassie & La Colina en Samen in Zeist. De oliebollenparty heeft ook de aandacht getrokken van de NOS en RTV Utrecht. Door deze media werd voorzitter Edwin Hilverda geïnterviewd: “Wij willen graag laten zien dat we allemaal mensen zijn. Overal in de wereld houden mensen van lekkernijen, die zoets, gefritueerd en warm zijn. Kortom: een oliebol. Het is hartverwarmend om te zien hoe de inwoners van Soest en Zeist omgaan met de vluchtelingen. Wij willen laten zien dat het ook anders kan.”

Er waren ook vele families, die oliebollen kwamen brengen. Voor sommige Zeistenaren was het de eerste keer dat zij zich aan het bakken van oliebollen waagden. Zij bleven voor een glaasje warme chocolademelk en gingen in gesprek met de vluchtelingen. Het platform Welkom in Zeist kijkt terug op een goede afsluiting van 2015!

1451762255 (1)

(Bron: http://www.welkominzeist.nu/actueel/)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie