GIDSnetwerk Zeist wordt HiP Zeist

19-10-2018

Het bestuur van stichting GIDSnetwerk Zeist heeft vlak na de zomer besloten om de naam van GIDSnetwerk Zeist te veranderen in stichting HiP Zeist (Hulp In de Praktijk Zeist).  De motivatie hiervoor is dat de werkzaamheden van GIDSnetwerk Zeist zijn gereduceerd tot het uitvoeren van HiP Zeist. Daarom zal ook de structuur en de naam van de stichting hierop aangepast worden. Het een en ander zal geëffectueerd zijn per 1 januari 2019.

Stichting HiP Zeist zal nauw samenwerken met de landelijke organisatie stichting HiP.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Christen-ondernemers gezocht!

22-08-2017

GIDSnetwerk Zeist wil graag christen-ondernemers in Zeist aan elkaar te verbinden. Door te brainstormen met een paar andere christen-ondernemers kwam het idee dat het wellicht goed om elkaar als christen-ondernemers in Zeist te kennen of in elk geval van elkaars bestaan op de hoogte te zijn :-).

De voorbereiding worden getroffen om eens in een ontspannen zetting bij elkaar te zitten om diverse wensen en verlangens op tafel te krijgen. Van daaruit kunnen dan vormen ontstaan voor het vervolg.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Eerste Voorjaarsontbijt Zeist: inspirerend en vol energie!

05-04-2016

Voorjaarsontbijt

We kijken terug op een geslaagd Voorjaarsontbijt in Zeist. Op 22 maart was het eerste Voorjaarsontbijt, georganiseerd volgens dezelfde formule als het vertrouwde Prinsjesdagontbijt in september. Het programma en thema sloten aan bij het motto van GIDSnetwerk Zeist: “Een bloeiende samenleving: welke schakel ben jij?”. Spreker Jan Hol belichtte dit thema vanuit zijn eigen achtergrond, zowel vanuit zijn persoonlijk leven als zijn achtergrond bij het VUMC. Hij noemde bijvoorbeeld: “Tegenwoordig is wat je kunt niet belangrijk, maar juist wie je kent” en, “als je kunt samenwerken komt beter uit wat je kunt.” Ook werd de volgende vraag gesteld: “met hoeveel mensen ben je al 10 of 20 jaar bevriend?” De kern van zijn boodschap was dat onze samenleving fragmenteert en dat we echte structurele verbinding nodig hebben om een solide samenleving te bouwen. Dat geldt op persoonlijke micro-schaal, maar zeker ook in het groot. Na het inhoudelijke gedeelte gingen de 20 gasten met elkaar in gesprek, onder het genot van een goed verzorgd ontbijt. Wat ons betreft een geslaagde ochtend en zeker voor herhaling vatbaar!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Oliebollen voor vluchtelingen van “Welkom in Zeist”

04-01-2016

1451762255

Het platform welkom in Zeist is oudejaarsdag overweldigd met een enorme lading oliebollen voor de vluchtelingen in de Noodopvang. Het platform “Welkom in Zeist” is mede-opgericht door GIDSnetwerk Zeist en is geïnitieerd om hulp aan de vluchtelingen in de Noodopvang en het AZC in goede banen te leiden. Er is massaal gehoor gegeven aan de oproep van het platform om oliebollen te brengen naar het AZC.

Door de muzikale omlijsting van de djembe-band “kobdji” hadden zowel de vluchtelingen een gezellige oudejaarsmiddag. De vluchtelingen uit de noodopvang, di het te koud of te spannend vonden om te komen, ontvingen een zak oliebollen op hun kamer in het officiershotel. Deze werden verzorgd door onder andere de Bio Bassie & La Colina en Samen in Zeist. De oliebollenparty heeft ook de aandacht getrokken van de NOS en RTV Utrecht. Door deze media werd voorzitter Edwin Hilverda geïnterviewd: “Wij willen graag laten zien dat we allemaal mensen zijn. Overal in de wereld houden mensen van lekkernijen, die zoets, gefritueerd en warm zijn. Kortom: een oliebol. Het is hartverwarmend om te zien hoe de inwoners van Soest en Zeist omgaan met de vluchtelingen. Wij willen laten zien dat het ook anders kan.”

Er waren ook vele families, die oliebollen kwamen brengen. Voor sommige Zeistenaren was het de eerste keer dat zij zich aan het bakken van oliebollen waagden. Zij bleven voor een glaasje warme chocolademelk en gingen in gesprek met de vluchtelingen. Het platform Welkom in Zeist kijkt terug op een goede afsluiting van 2015!

1451762255 (1)

(Bron: http://www.welkominzeist.nu/actueel/)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Coördinatoren gezocht voor noodopvang vluchtelingen Zeist

14-12-2015

Arie Slob en Gert-Jan Segers op bezoek in het AZC kamp Zeist.

Help jij mee om de activiteiten voor de bewoners van de noodopvang in Zeist te coördineren?

In de noodopvang Zeist wonen 111 mensen die gevlucht zijn, waaronder 17 kinderen. Om deze mensen onderdeel te laten zijn van onze gemeenschap, willen veel enthousiaste vrijwilligers activiteiten organiseren. Om deze activiteiten te coördineren zoeken we Coördinatoren voor de thema’s Eten, Sport en Ontspanning, Cultuur, Zingeving en Klussen. Iets voor jou?

Als Coördinator:
– houd je contact met alle vrijwilligers die binnen jouw thema een bijdrage willen leveren en ben je het aanspreekpunt;
– plan en coördineer je alle aangeboden activiteiten en stemt dit af met de betrokken partijen zoals het COA;
– ben je aanspreekpunt voor het Welkom in Zeist team voor jouw thema.

We zoeken iemand die:
– langere tijd beschikbaar is;
– sterk in organiseren is;
– communicatief sterk is;
– verbindingen kan leggen;
– zorgvuldig is;
– flexibel is.

Als coördinator werk je samen met het Welkom in Zeist team dat regelmatig met elkaar overlegt. Je kunt je tijd grotendeels zelf indelen maar soms vraagt het ook flexibiliteit en de noodzaak om snel te handelen.

Wil je meehelpen? Meld je dan aan via het contactformulier. Wil je eerst graag nog meer informatie, mail dan naar welkominzeist@gmail.com of kijk op welkominzeist.nu.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Greet & Meet-tour van Slob en Segers op kamp Zeist (door OogopZeist)

26-11-2015

Soesterberg – Woensdagmiddag brachten Arie Slob en Gert-Jan Sergers van de Christen Unie een bezoek aan het  AZC in Kamp Zeist. De heren zijn op Greet en Meet tour door Nederland. Hierbij kregen zij een update van het COA over de stand van zaken rond de opvang van vluchtelingen in Nederland. Zij ontmoetten onder andere Roel van Nieuwstadt van Stadslandbouw Ziest  en Edwin Hilverda van GIDSnetwerk Zeist. Deze heren zijn namens de gemeente Zeist en Soest bezigmet het inrichten van gidsnetwerkzeist.nl voor de coördinatie van het vrijwilligerswerk rondom de vluchtelingen opvang locaties in Soesterberg. Hierna hadden de komende en gaande fractieleider van de Christen Unie een ontmoeting met een aantal Syrische vluchtelingen uit het AZC.

Arie Slob en Gert-Jan Segers op bezoek in het AZC kamp Zeist.

Arie Slob en Gert-Jan Segers op bezoek in het AZC kamp Zeist (Bron: Mel Boas).

Arie Slob en Gert-Jan Segers brachten hierbij ook een bezoek aan de kamer van Rajai Hussini en namen zij polshoogte in het AZC. In het eerdere gesprek werden ervaringen uitgewisseld met de politici uit Den Haag. Raja, die in Syrië zijn eigen bedrijf had als graphics designer,  vertelde dat hij onder andere bezig is met het opzetten van een supportnetwerk om te zoeken naar vrijwilligerswerk voor de asielzoekers in  het ACZ. Hiermee willen hij en zijn team de verveling in het ACZ tegengaan en de integratie bevorderen.

Het aanbod van vrijwilligers uit de lokale bevolking is volgens Roel  van Nieuwstadt en Edwin Hilverda ook overweldigend. Op dit moment komt het grootste aanbod om te helpen van de lokale bevolking van Soesterberg. Juist de eerst sceptische Soesterbergers bieden zich aan om een bijdrage te leveren aan de integratie van bewoners van het ACZ in de lokale gemeenschap . Zo wordt er op zondag een Syrische maaltijd georganiseerd op voetbalclub ’t Vliegdorp door Stichting Balans. Het COA bevestigde dat een opvangcentrum na de initiële weerstand vaak door de lokale bevolking wordt omarmt. Een AZC is meestal een motor voor  de lokale economie. De asielzoekers krijgen immers geld, die vaak lokaal wordt besteed. Ook doet het COA zijn best om projecten op het AZC lokaal aan te besteden.

In het initiële voorstelrondje gaven een aantal bewoners in het Nederlands een toelichting over hun vlucht naar Nederland, hun achtergrond en hun wens om zo snel mogelijk te integreren in de lokale samenleving. Gert-Jan Segers complimenteerde de vluchtelingen in het Arabisch over de kwaliteit van hun Nederlands. Wajdy Mansour vertelde dat er een verschil zit in de taallesssen, die vluchtelingen met of zonder status van het COA aangeboden krijgen. Vanwege familieomstandigheden heeft de oud store manager van de Zara in Dubai nog geen duidelijkheid over zijn verblijfsstatus. Terwijl zijn broer, die inmiddels in hetzelfde AZC zit al wel een verblijfsstatus voor een jaar heeft.

De ChristenUnie politici vroegen naar de visie op Syrië. Rajai Hussini beantwoordde deze vraag met de wens om ooit uit Nederland terug te mogen reizen naar Syrië met een zak vol tulpenbollen en ze daar tot bloei te brengen. Hij hoopte ooit met zijn vrienden een biertje te drinken aan de Syrische middellandse zee kust.

Arie Slob en Gert-Jan Segers op bezoek in het AZC kamp Zeist (Bron: Mel Boas).

Arie Slob en Gert-Jan Segers op bezoek in het AZC kamp Zeist (Bron: Mel Boas).

(Woensdag 25 november, bron: OogopZeist)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

GIDSNetwerk Zeist zoekt nieuwe jobmaatjes

28-10-2015

Jobmaatjes van ReconnAct

GIDSNetwerk Zeist zoekt nieuwe jobmaatjes voor het project “ReconnAct“. Word jobmaatje voor een werkzoekende in Zeist en help zo mee om werkzoekenden weer terug te brengen naar de arbeidsmarkt.

Als jobmaatje zet u uw eigen deskundigheid en netwerk in voor de werkzoekende. Daardoor vergroot u zijn/haar kansen op de arbeidsmarkt en bouwt u mee aan een solide Zeister samenleving. Als jobmaatje krijgt u een gratis training en intervisiegroep, waarmee u ook investeert in u zelf. We zoeken op het moment nog minstens zes jobmaatjes, dus uw hulp komt zeer van pas!

Voor meer informatie: info@gidsnetwerkzeist.nl; www.reconnact.nl/zeist.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

VSB Fonds

02-04-2015

We hebben de toezegging binnen dat het VSBfonds ons project ReconnAct Zeist ook gaat steunen. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee, want zo kunnen we nog meer aan de weg timmeren voor de werkzoekenden in Zeist.

VSBfonds ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een samenleving waarin iedereen actief meedoet, zich betrokken voelt en de kans heeft persoonlijk en maatschappelijk te groeien. Het fonds is actief op drie gebieden: Mens & Maatschappij voor sociale initiatieven die meedoen als doel hebben, Kunst & Cultuur voor plannen waardoor meer mensen kunnen genieten van kunst en cultureel erfgoed en Beurzen voor studenten die in het buitenland verder willen studeren of onderzoek doen. Het fonds steunt projecten met geld, kennis, ervaring en een professioneel netwerk.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

RABO Stimuleringsfonds steunt ReconnAct Zeist 2015

Op 28 november j.l. ontvingen we het bericht dat het RABO Stimuleringsfonds op 27 november heeft besloten om ons te steunen met een financiële bijdrage voor ons project ReconnAct Zeist 2015.

Hier zijn we heel blij mee. Het geld zal worden gebruikt om maatjes te trainen en te coachen en te koppelen aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor helpen we naar verwachting minimaal 15 mensen in 2015 (en daarna) aan werk en/of vergroten hun kansen op (betaald) werk.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Mr August Fentener van Vlissingen Fonds steunt ReconnAct Zeist 2015

03-12-2014

Op 13 november j.l. ontvingen we bericht van het Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds dat zij graag ons initiatief ReconnAct Zeist 2015 ondersteunen met een bijdrage. Dit maakt ons natuurlijk heel blij.

Wij gaan deze bijdrage gebruiken voor het trainen van maatjes: we kunnen nu maatjes werven, de training helemaal vormgeven samen met ReconnAct NL.

Door ReconnAct Zeist 2015 worden maatjes gekoppeld aan (kwetsbare) mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail